Skor.

Nu när det blivit såhär smällkallt har det blivit väldigt mycket diskussioner på olika håll ang att sätta skor på sin hund. Så nu tänkte jag höra vad ni tycker! Är det av intresse, så kan jag även dela min åsikt ang det hela!

Vad anser du om att sätta skor på hunden?
Skulle du sätta skor på din hund?
Har du skor på din hund? Om ja, varför?


Kommentarer
Postat av: Isabelle

Sophie, du vet redan vad jag tycker om skor. Jag har skor på min hund av den enkla anledningen att jag vill kunna vara ute och utöva aktivitet med honom utan att han inte klarar av det. För ja, han är såpass kännslig att han inte ens kan gå! Och att du då skriver att om det är under -10 grader ute så är det skadlgligt för hunden. Jag ser faktiskt hellre att man gör som vi människor gör, att vi tar på oss lite varmt och går ut och har kul och gör av med den energi vi i detta faktum MÅSTE göra av med. Jag gillar inte skor i det syfte att dom är söta. Jag gillar inte skor i det syfte att de ska se gulligt ut eller efterlikna ett mode som på senare tid uppstått. MEN, behöver min hund skor för att kunna KLARA AV att vara ute - då ska han banne mig ha det. :D För inte tänker vi sitta inne i vinter ;D

Sedan som jag nämnde till dig tidigare, för att förebygga att kroppen blir nedkyld (och därmed utsätta leder och muskler för fara) tycker jag att back on track är super bra för detta ändamål! Det finns även back on track benskydd som fyller ungeför samma funktion som täcket. Alltså värmer upp hunden och håller hunden varm under den tid hunden har en normal kroppstemperatur.

Vi gillar skor! För då kan vi vara ute och busa och träna mycket mer i snön! Oavsett ras tycker jag att det energibehov hunden har ska tillgodoses, OAVSETT vilka åtgärder man måste ta till för att hunden över huvudtaget ska kunna vistas utomhus vintertid :D Jag bifogar en länk som visar att ben går lika bra med skor som utan skor. Han vill vara ute och haltar inte. Tidigare kunde vi vara ute i ca 5 minuter, och då började han halta ordentligt, lyfta på tassarna, lägga sig ner och vägra gå. Vi var ute i FEM minuter. Hunden har knappt hunnit kissa. Med skor är vi ute i 2 timmar. ÄR det inte värt det? Om det ändå varken skadar oss eller hunden? Somsagt, Ben behöver även motion utöver den psykiska träningen vi utövar och jag börjar i regel varje träningspass med en prommenad. :D Det är mina åsikter ang skor.

http://www.youtube.com/watch?v=dNdtbmZqnUc&feature=player_embedded

2010-12-23 @ 00:07:54
URL: http://www.herdingdogs.se
Postat av: Isabelle

Det jag menar är att jag tycker det är dumt att stanna inne då graderna sjunker till mer än -10 C. Och somsagt, att det är skadligt för hunden att vara ute för att " muskler, leder, sträcker sig sjukt mycket lättare, svårt att andas in ordentligt pga kylan osv osv osv", som du skrev, det tycker jag är lite smått kinkigt. Visst, det stämmer men som tidigare nämnt så finns det åtgärder som gör att man kan vara ute längre. Det är skadligt att köra bil, för NÄR SOM HELST kan det komma en bil och kra över dig :o Bättre att stanna inne kanske ;D

Hoppas du inte missförstår mig nu :D

2010-12-23 @ 00:13:58
URL: http://www.herdingdogs.se
Postat av: Marie

Jag håller med Isabelle.

Skor är en bra sak att ha på hunden om det gör att den klarar av att vara ute då. Jag har inte använt skor på moses i år för dom han har är lite för små och han har bara 3 st men dom ska jag börja använda när jag kommer hem imorgon för moses klarar inte ens av att gå typ 50 m i den här kylan utan att försöka dra upp alla tassar i luften samtidigt. Så om xoxie behöver skor för att kunna vara ute så tycker jag att hon ska få det också. Annars tycker jag du kan gå ut barfota i snön och se om det är så skönt ;p

2010-12-23 @ 04:01:09
URL: http://marieandersson.wordpress.com
Postat av: Emma, Hicka och Judith

Skor... Ja, det finns ju en hel del jag kan säga om det.



Jag använder skor på en av huskysarna av den anledningen till att hon får köldkramp om det är under -20. Dom andra klarar sig utmärkt utan, så det är bara hon som är lite känsligare.



Annars använder jag aldrig skor på hundarna OM det nu inte är så att någon av dom har fått ett sår eller skadat trampdynan. Då för att unvika att få mer smuts i såret som kan göra det mer svårläkt.



Men skor "bara för att"? Nä, det går inte riktigt hem hos mig om man säger så.

2011-01-05 @ 15:49:08
URL: http://bruksschafrar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0