Apportbock.

Yep.. Idag har vi tjööötat med den här förbannade, hatade, jäkla apportbocken. Tror vi hatar den lika mycke både jag och Xoxie.. Sååååå tråkig tycker hon, otroligt onödigt verkar det vara i hennes ögon..

Böööööh.. Ungefär så känner jag inför apporten.. Har typ alltid gjort.. Vilket hon till 100% snappar upp, såklart!
Så idag gick jag in för att nej.. Nu jävlar ska vi sätta den där apporten.. Det här fixar vi, nu kör vi och nu ska vi göra det KUL att träna apport!

Haha.. Ett FUCKYOU fick jag från min kära Schäferdam som la sig typ en meter ifrån o började gnaga på den.. (Och inte gnagde hon i mitten heller, för då hade jag faktiskt berömt för hon ens tog den i munnen! Nänä, hon lägger sig i gnager på ena hörnet.. Så nää.. Då kunde jag faktiskt inte förmå mig att belöna)
Eh, ja.. Så så bra gick det.

Som ni hör, så har vi alltså ganska stora problem med apporten..

Jag kör ju, som dom flesta nu för tiden nästan uteslutande med klicker. Ja, nu när jag tänker efter kör jag bara med klicker faktiskt.
Hur som, jag har klickat vid varje kontakt hon tagit med apporten.. Det har sett ut ungefär såhär i utvecklingen:
Titta -> Nosa -> Dutta..  Och där tar det stop. Total stopp.. Har hållt i den framför henne.. För att "presentera" i hopp om att hon skulle ta den bara sådär direkt.. Yeah right.. Har låtit den ligga på golvet bara så hon får ta eget initiativ.. Och det är så vi fortsatt och det är då utveckligen sett ut som ovan.

Idag grep hon den typ en millisekund.. Och jäklar vilket ståhej beröm hon fick då kan jag lova.
Testade att kasta iväg den för o se om hon ville ta den o apportera tillbaka den till mig.. Och det ville hon ju.. Bara det att hon grep i "knölen". Men jag belönade iaf.

Och där fastnade vi.. Så där är vi nu.. Jobbar på att få ett värde i apporten.

Alla tips, stora som små.. Mottages med glädje!!
Då jag fullkomligt ogillar den där träklumpen.. Och det verkar vi vara två om att tycka!



Den oh- så hatade träklumpen...


Bildbomd.














Elementsäng.

Den där elementsängen jag skrev om igår tror jag.. Den är ju som sagt fortfarande riktigt uppskattad..

Ja.. Den enda som inte kan njuta av den är ju min älskade Xoxpox!
Och den enda jag inte kunde knäppa nån bild på va Tessie.. Eftersom hon verkligen aaaaldrig kan va stilla!
Men sötast av dom alla är ju faktiskt Kallefjant när han sitter där o kikar ut över stooora vida världen (lägenheten)!
Ja, en bild kan ni få på tösen i alla fall..

Sitter för övrigt o knåpar på en hemsida som är helt klar.. Förutom designen.. Så ja.. Om nån känner sig manad/vet nån som känner sig manad.. Att fixa en desgin till mig.. Så hojta till!


Nu? Bilder :')











Hjärtipärtisnärti.


Lugn och ro.

Ja, här hemma är det lugn och ro.. I allra högsta grad.
Xoxie har fått ordinerat strikt vila tills vi besöker Yvonnes veterinär som faktiskt kan det han pratar om, till skillnad från superidioterna på Albano!

Veckan som gått har även den varit super lugn!
Jazzie är hemma nu i två veckor, eller ja.. Nästa vecka också. Och Sixten va bara här igår och idag.
Klippte även honom idag.. Blev hyfsat bra om jag får säga det själv. Alltid kul att testa på o klippa nya hundar :)

Va också o hämtade ut min älskade rosa pärla som legat inne på lagning i typ 4 veckor.. Då den stendog innan dess. När vi (jag och mamma) ändå va vid Outlet, så kilade vi in på Rusta o köpte lite nya julgrejjer.. Bla gardiner till vardagsrummet och stjärnor på fot till mitt sovrum, mammas sovrum och vardagsrummet. Rusta är allt bra o billigt! Katterna fick även en sån dära element-säng.. Och gissa om den va uppskattad? Höll nästan på o bli bråk om den.. Känner jag mig och mamma rätt slutar det väl med att vi snart går och köper en till, så dom får varsin!

Tog en sväng in på Stadium också, och köpte mig en ny hundvänlig vinterjacka! Hör och häpna.. Den är RÖD!!!
Jag, röd jacka.. Aldrig någonsin, men nån gång måste man ju krypa ur den där ack så bekväma bubblan! Så nu har jag ryckt prislappen, och den röda jackan är min! Nöjd är jag i alla fall :)

Imorn, förhoppningsvis.. Har jag fått min inloggning till nya hemsidan som jag fixade ikväll.. Egen domän o allt.. Och namnet.. Det är jag ruskigt nöjd med, och att det va ledigt.. Va ju såklart ännu bättre :)

Nej nu bara svamlar jag bort här.. Som ni märker har jag inge vettigt alls o skriva.. Återkommer imorn istället.. Då kan jag iaf bjuda på lite bilder hur det blev här hemma.. Alltid nått i den här, typ döda bloggen..

Hejs!

Stackars liten Schäfer ♥

Ja, nu ska jag berätta från början vad som hände igår.. Och varför vi tillbringade hela lördagskvällen på Albanos akutmottagning..

Jag va ute och gick med Xoxie vid fem igår.. Gick en runda på kanske en halvtimme, när jag är ett par minuter hemifrån går vi upp för en liten trappa på ett par trappsteg bara och jag ser på henne o tänker; FAN va hon ser konstig ut.. Jag ställer upp henne och ser hur hela hon bara totalskakar, kan inte stå still och hur hela bröstkorgen och magen är dubbelt så bred/stor.. Så jag pinnar på hem, sliter upp dörren o ropar på mamma o ba; KOLLA HUR HON SER UT?!?!?!. Mamma ser samma sak som jag, Xoxie skakar fortfarande hysteriskt, piper o gnäller, sätter sig och lägger av världens rap.
Jag ringer i panik till Yvonne och berättar allt, och under tiden vi pratar går Xoxie och sträcker ut sig flera gånger. Hon börjar även vicka konstigt på rumpan när hon går. Så vi lägger fort på och jag ringer Albano.
Berättar läget, och dom säger; KOM IN DIREKT!
Sagt och gjort, jag ringer snabbt runt och försöker fixa skjuts, lördagkväll.. Alla har druckit. Så det va bara kasta sig in i en taxi. På väg ner till taxin piper och skakar hon fortfarande, och hon ser bokstavligen talat ut som om hon ska explodera. Taxin kommer och vi trycker plattan i mattan, kommer in och anmäler oss och dom ser hur dålig hon är. Flåsar snabbt men riktigt tungt, skakar och piper. Men svullnaden har lagt sig under taxiresan.. Men medans vi väntar på att veterinären (J, kommer jag att kalla henne här) gjorde sig och rummet i ordning, börjar hon svullna upp igen.. Jag går o säger till, att; Titta.. Nu svullnar hon igen! Så vi fick komma in direkt, dom försöker sätta en kanyl, men hon skakar så, att det är nästan omöjligt.. På fjärde försöket lyckades dom.
Nu ska röntgen bara sättas på och starta igång. Jag lyckas lugna Xoxie lite, så hon lägger sig på golvet bredvid mig. Medans hon ligger där.. Kissar hon på sig, men märker det inte förens hon själv blir blöt! Så jag ropar in J igen och röntgen va tack o lov precis klar. Upp på bordet, och Xoxie är superstressad, har ont och är riktigt jävla dålig. Och då kläcker ena sköterskan ur sig; Ja.. Det märks ju att du inte lägger ner henne så ofta.
Och jag va redo o ge henne en käftsmäll. Dom tog tre bilder, och la dom för framkallning. När vi hänger av oss dom där rockarna kläcker sköterskan ur sig; Ja.. Nu vet ju matte vad hon behöver träna på när ni kommer hem..
Och jag tänker bara; säg inget Sophie säg inget Sophie säg inget Sophie!

Vi visas in på rummet igen och väntar på plåtarna. J kommer in och berättar vad hon ser; Magen och tarmarna är liksom uppskjutna mot bröstkorgen och hon har rejält med gaser.
Hon berättar vad hon tror; Början på en magomvridning som hoppat tillbaks själv/inte vridit sig hela vägen och löst sig själv. Eller en infektion i buk/tarmar. Eller en förgiftning av någon form.
Jaha? Tänkte och sa jag.. Vad gör vi åt det här? Vad händer nu?

Fick två alternativ, antingen lägga in henne för observation eller ta hem för egen observation.
Frågade J vad hon hade gjort om det va hennes hund. Hon hade tagit hem henne. Sagt och gjort, jag sa att hon följer med hem om det går bra.
Dom sätter en rejäl vätskepuckel och ger henne massa kontrastvätska, då vi skulle tillbaks imorn (idag).

Går ut och betalar och ringer en taxi hem. Xoxie är riktigt dålig och orkar knappt gå dom hundra meterna och två trapporna upp till oss och man ser på henne hur dålig hon varit.

Ringer till Yvonne och berättar allt och att vi ska tillbaka imorn för röntgen med kontrastvätska och ny bedömning av henne.

Natten gav inte mycke sömn, jag och mamma var vakna större delen av natten för att hålla koll på Xoxie som va helt utslagen och riktigt svårväckt.
Klockan tickade imorse och jag hade ringt snälla Annika (som har pojkvännen Baron) som skjutsade oss in. När vi kommer in så är det samma personal som jobbar och dom tycker, precis som jag att Xoxie ser betydligt mycket bättre ut idag. Hon har fått tillbaka sin midja och är aningens piggare.
Vi får komma in ganska snabbt och vi går in till röntgen direkt och tar två plåtar. Det gick betydligt bättre idag, (självklart) då hon i övrigt va mycket bättre!

J kommer in för att kolla hur natten varit och för att kolla på Xoxie och även säga att hon går av sitt pass nu och lämnar över till en annan veterinär (kommer kalla henne U).

Vi visas in på ett rum igen, och väntar en stund innan U kommer.
Jag berättar snabbt om gårdagen osv. Och hon berättar vad hon tror och har sett på plåtarna.
U säger: Ja, magen igår låg ju helt på sned.
Jag utbrister i ett högt; VA?!?!?!
U
frågar om hon inte berättade det igår? Nej (!!!) säger jag, och berättar vad hon sa (Att magen och tarmarna låg högt upp vid bröstkorgen och att hon hade mycke gaser och var lite svullen i buken).
U berättar då att magen idag fortfarande är lite sned men betydligt bättre och nästan rak nu.

Vi småpratar lite om det, innan jag frågar vad jag nu ska berätta/säga till Yvonne och resten (Och för att själv veta framför allt!) Eftersom någon diagnos på det hela fick vi inte igår.

Hon säger då att hennes diagnos är; Xoxie fick början på en / höll på att få en magomvridning men att den löste upp sig själv innan den vred sig helt (Förmodligen när vi gick ner för trapporna på väg till taxin). Och att svullnaden därför la sig under taxiresan, för att sen svullna igen väl på Albano pga alla gaser som blir när magen tumlar runt sådär.
Att hon kissade på sig va helt enkelt för hon va så illa däran, och att hon inte kände det.. Va också därför.

Med andra ord, Xoxie va riktigt jävla dålig igår och vi hade änglavakt.. Det hade kunnat sluta så fruktansvärt mycket värre!

Vill också tacka Annika som körde in oss, mamma som la ut en stor summa pengar och eldsjälen Yvonne som alltid låter mig ringa så fort det är något! ♥

Och såhär ser hon ut nu, mitt finaste hjärta..







Och för er som undrar vad i hela friden hon har i munnen, så här det Lejonet på bilden ovan. Ett gosedjur hon haft hela livet som hon snuttar på så fort hon blir trött, är gosig, dålig osv. En stor trygghet för pluttsi ♥


Albano akuten.

Har tillbringat hela kvällen på Albanoakuten. Kom hem strax efter 22. Xoxie ligger nu utslagen i soffan med en kanyl fasttejpad i armen, hon har fått kontrastvätska och en vätske-puckel. Vi måste tillbaks dit imorn för ytterligare röntkenbilder och koll av henne. Antingen skulle hon stannat över natten, och jag hämtat henne imorn bitti, eller så fick jag ta hem henne och ha henne under observation och komma in imorn igen.. Skriver mer då om vad som hänt/hände.. Kan inte säga annat än att kvällen, va en av dom läskigaste jag vart med om hittills i hundväg.. Uschusch. Så jädrans gla' att hon mår hyffsat nu iaf, ♥



Städfnatt.

Ja, såhär går det när jag har tråkigt en fredag kväll. En blåbärspaj slängs ihop, och frysen frostas av.. Men vänta här.. Hur gammal är jag? 56? Nää.. Sist jag kollade var jag ganska nyfyllda 18år.. Jaja.. Nog om det och över till kvällens bestyr..

Maten for ut på balkongen, frysen stängdes av.. Och den va i stort behov av avfrostning!


Före:       ... Som sagt, stort behov av avfrostning..


Under tiden det värsta smältes bort, slängde jag ihop en blåbärspaj..
(läs: klippte upp dom två flikarna av felix (?!?) nya smulpaj..och hällde det i en form).

R
esultatet -->     ... Mums, smakade lika bra som den såg god ut!


Lagom när pajen va klar, och jag hade suttit med hårtorken riktad mot frysen.. Så hade all is lossnat och frysen va is-fri och skinande ren igen!

Resultatet -->   ... Ren och fin, nu får det ju till o med plats med massa mat!


Under tiden, hade jag två övervakare. En stor, och en i en lite mindre variant..

Stor -->  ... Liten -->   :')


N
är allt va färdigfixat och klart.. Gick jag ut för att slänga mig i soffan.. Men möttes av dessa sötfjantar!



Ja, som sagt.. Såhär kan det gå när jag har tråkigt en fredagskväll!


Träning.

Japp, här kommer en filmsnutt från en del av dagens träning.
Det går framåt, och Xoxie besitter ett otroligt träningssug och gör i princip vad som helst för en leversnitt/foderkula! Något jag inte alls är van vid från Meya, och därför måste lära mig att ta till vara på just detta!

Hur som helst, så tycker jag att det ser rätt bra ut, från att bara kunnat sitt och loss för ungeför två månader sen, till detta!

Vi kommer varandra närmre och närmre varje dag, och jag tror att det här kan sluta riktigt bra :)

På filmen tränar vi det som är mest befäst i tricks och lydnadsväg. Vi tränar även lite kort, på ställandet som vi påbörjade igårkväll!
Ja, eftersom allt inte är helt befäst än. Väljer jag att inte sätta kommando på det vi tränar, än. Eftersom vi kedjar ihop lite saker här, och min erfarenhet av att sätta på kommando för tidigt är just förvirrning. Och det vill vi inte ha :)

Det vi ska jobba mycket på nu, är att få till snygga lägganden. För som hon slarvar, hon dimper ner på sidan DIREKT. Och eftersom vår (min) ambition är att tävla, så lämpar sig detta iiinte :b

Jaja.. färdigbabblat! Här får ni filmen :)




Hej så länge, nu när vi kommit såhär långt i träningen. Så kommer det garanterat fler träningsfilmer, med tätare mellanrum! :)

Migränhund.

I natt var nog den värsta natten på år och dagar för min del. Jag låg nämligen i världens migrän, timme ut och timme in. Och det släppte inte. Trots div. migräntabletter, så kändes det fortfarande som om min hjärna skulle spricka ut genom huvudets alla öppningar. Hela jag skakade, jag såg inget, det flimrade och var svart framför ögonen, skulle jag resa på mig var jag nära på att falla ihop.

Xoxie däremot, borde få all världens hundben och godisar för hennes insats som tröst-hund inatt.
Hon är så otroligt go' och fantastisk, att jag inte kan säga det många gånger nog. Hon va riktigt orolig inatt och kom och la sig näääääranäranära. Och när det var som allra värst la hon sitt söta huvud på mitt bröst och gav mig en blick som kunde tolkas ungefär såhär; Fokusera på mig matte, så blir allting bra ♥
Och sådär låg hon, resten av natten, morgonen och förmiddagen.
(Med undantag för när mamma va snäll och gick ut med henne innan hon gick till jobbet).

Detta innebar även att jag motvilligt fick slänga iväg två sms om att jaginte kunde ta hand om Jazzie och Sixten idag. Men imorn, är vi back on track igen!

Nu har den mesta huvudvärken släppt och vi ska traska ner och möta mamma, så att min fantastiska vovve får röra lite på sig :)



Finaste, vackraste du!


Vaniljbulle.

Ja, det här är då resultatet av två timmars bakning..

Vi börjar med degen, en dubbel sats knådade jag ihop.. Och dubbel? Snarare 7 gånger så stor som vanligt, den tog upp ungefär halva diskbänken!



Ja, och med en så stor degklump.. Så användes det ju mycket mjöl.. Och är man en nyfiken Schäfer.. Då kan man se ut såhär när matte kör igång med bullbaket:



Slutresultatet blev oerhört gott, och såg ut såhär:



Detta var efter endast två plåtar, och det blev samanlagt fem plåtar.. Så när vi va ute på sista rundan för en liten stund sen mötte vi Annika som har Xoxie's pojkvän.. Snygga Schäferhanen Baron, så fick hon snällt följa med upp och ta med sig två påsar bullar hem!

Hörs en annan dag, är det fint väder imorn så följer nog kameran med ut också.. Så då kanske det bjuds på lite bilder..
Ni har väl inte glömt att kika in HÄR, där det finns hyffsat nya bilder på finingen?! :')

Sigge-pigge-poo!

Ja, låt mig presentera vår nya medlem i flocken, dock endast dagtid :)



Detta är då Sixten!
Sixten ägs och älskas av min fd klasskompis Viktoria, med familj.
Denna vovve är en pigg grabb på 3 år, han kommer att tillbringa sina dagar hos mig, tillsammans med andra daghunden Jazzie och Xoxie, såklart :)

Sixten är då Goldengrabben som fick mig att ändra syn på Goldens.. Eller ja.. I alla fall honom!
Min uppfattning har alltid varit, usch så tråkiga.. Lite dammiga, slemmiga och slappa.. Men Sixten? Nänä.. Han är raka motsatsen. Han är en kille med fart i benen, hänger med och rejsar runt med Schäferbrudarna och det sista han är, är dammig, slemmig och slapp. Ja, för den här vovven.. Han är mysmonstret himself! Han ler, han grymtar, han gosar och gnider sig mot än. Han är pigg och besitter en hejdundrans motor! Sån gillar vi :)

Så från och med nu så är dagarna fyllda med ännu mera lek, träning och aktivering av alla dess slag.

Slänger in en bild på andra dagvovven Jazzie också :) Henne får ni veta mer om nån annan gång!




Hej så länge :)

Lugna gatan.

Ja, rubriken beskriver ganska bra tillståndet här hemma just nu.
Vi har inte tränat så mycket, Xoxie har löpt och vart på ett sjujädrans humör och tappat öronen och klistrat fast dom på rumpan.. Och där gör dom ju stor nytta.. Not.

Nu är löpet slut, eller ja.. Hon blöde rinte längre, men hon luktar namnam fortfarande enligt andra vovvar.
Så nu drar vi igång träningen igen. Idag var vi ute och tränade/busade i 1½ timme med fina resultat. Det vi jobbar mest på är att hon ska tycka att det är kul att träna. Och när hon tycker att det är som roligast.. Slutar vi, och leker.. Och så håller vi på sådär.. Det är det som gett oss bäst resultat.
Ja, nu kanske det låter som hon/vi är superduktig. Men så är inte fallet. Vi nöter fotpoistion, frittfölj/linförighet, lite tricks osv.
Hon slarvar otroligt i sin position och det blir fruktansvärda snea sättanden. Men det kommer så småning om! :)

Från och med imorn har jag ytterligare en daghund, nämligen min fd. klasskompis Golden hane, Sixten. Så otroligt fin, och jag som egentligen inte tycker om Goldens.. Föll pladask. Har alltid tyckt att dom va tråkiga, inge go' eller tryck i dom. Men den här grabben är raka motsatsen!
Så nu kommer dagarna fyllas med äääännu mera bus och träning, när jag har en Goldengrabb och två Schäferbrudar! Härligt :)

I och med detta kommer säkert bloggen igång mer också.. Eftersom vi får mer att göra på dagarna och på så sätt mer att skriva om :)

Bjussar på en liten filmsnutt på ett av alla hundra rejs brudarna drog idag efter vi tränat :)




Vi hörs :)

Grå tråkig November.

Ja, som ni märker så är jag inge större fan av månaden November.
I min mening är den bara grågrågrå. Det är liksom bara som ett mellanslag. Mellan fina oktober med alla vackra färger, och mysiga december med allt som hör därtill.

Hur som helst, så tänkte jag bara säga att från och med nu, så kommer jag lägga upp alla bilder som tas på Xoxie, här; www.sophie-n.pixbox.se :)
Självklart kommer jag lägga upp lite bilder här också, men jag kommer att säga till er så fort det kommer nya bilder på sidan ovan :)


RSS 2.0