Im in love with Nikon.

Japp, som rubriken lyder. Jag är kär. Totalt förälskad, om man nu kan vara det i en kamera?!
Jag förstår absolut iiingenting av kameran, absolut inte ett smack.. Men se så bra det blir ändå!
Tänka sig då hur fint det kommer bli när jag börjar lära mig den här manicken :)

Träningen då? Jodå, den går massa framåt. Inget värt att filma än, då vi fortfarande är på inlärnings-stadiet av alla div. saker. Men så fort det börjar se bra ut kommer jag lägga ut träningsfilmer igen, då jag vet.. Från förra bloggen, att det faktiskt va mest därför ni kikade in där. För trot eller ej, ni är en del som läser det jag skriver. Har väl min aning om vilka en del av er är. Men långt ifrån alla!
Så vilka är ni egentligen som läser den här bloggen? Lämna en komentar till inlägget här om vilka ni är, länk till eran hemsida/blogg så jag kan kika in hos er också! :)

Hade besök av Marie och Moses igår också, alltid lika mysigt. Och ja, som ni ser nedan fick även Moses snällt sntälla upp som modell :) (Marie, hojta till om jag ska ta bort bilderna!)

Nu ska ni få ännu mera bilder att kika på..

        

Vi hörs sen :)

Finaste du.

Bildbomb. Bilder tagna med min nya Nikon D5000 :)




















Det är strängt kopieringsförbud på alla bilder som läggs ut på bloggen!

Dom behöver dig.

http://trickhundar.com/omplacering/ - för detta vidare.

6 katter är i akut behov av hjälp, ett nytt hem/alt. jourhem tills permanent hem hittats. dom måste hitta nytt hem innan 22/10 då avlivning annars hotas!





hade det inte varit för den här --> <-- sursaken, så hade en/två katter fått flytta hem till oss. men eftersom tilda HATAR allt och alla, så går det tyvärr inte.

sprid detta vidare till alla ni känner, om du så bara kan erbjuda ett tillfälligt hem, så är det en stor hjälp!

Mixabus.

Vår flock har fått en ny medlem, eller ja.. Bara över helgen.
Nämligen Meyas bästa kompis, Mixa!

Sophie's BCtik är det närmare bestämt :)

Xoxie surar, för dom inte får leka. Mixa är nämligen nykastrerad, och ska ta det superlugnt. Och Xoxie, ja hon förstår inte alls syftet med det.. Det är väl onödigt? Ligga stilla, när man kan springa runt och busa?!
Så hon ligger just nu (sanningen: ligger och stirrar ut Mixa, samtidigt som hon supergnäller för att få igång henne) mitt framför Mixa som gosat ner sig i buren hon hade med sig, har gjort det extra mys med massa filtar, lite gosedjur o så. Bara det bästa är bra nog när man är sjukling!

Dom har även fått varsitt grisöra att gnaga på, det är ju trots allt lördag. Och som Sophie sa, vad vore en lördag utan lördagsgodis? Nä, det vore ingen lördag!
Katterna ska få lite räkor ikväll och vi tvåbenta ska fixa tacos!

Vi laddar alltså för en riktig myskväll, alla vi tjejer.. För ja, nu är det faktist bara tjejer/tikar här hemma, när Kalle har flyttat (Kalle var för dom som inte hängt med över från gamla bloggen, vår kanin som vi fick sälja för inte länge sen).


Bjussar på lite bilder också när jag ändå är i farten vid datorn!

      


Ha det bra, tills vi hörs igen :)


Hane eller tik?

Hane eller tik?
J
a, det är en fråga jag ställt mig ett par gånger.. Eller ja, i alla fall i samband med hundköp.
Vad är bäst egentligen? Hane eller tik?

Enligt mig faller allt på rasen/föräldradjuren.
Jag och en kompis satt för ett tag sen och disskuterade detta, vad man skulle välja inom olika raser.. Hane eller tik.
Vi kom fram till, att det hänger som sagt helt på rasen och föräldradjuren.
Jag har genom åren haft en drös olika hundraser - Samojed, Finsk Lapphund, Jack Russell, Papillon, Schäfer, Border Collie och Alaskan Husky.

Av alla dom olika raserna så skaffar man självklart favoriter. Okej, vi gör såhär..
Såhär skulle jag välja om jag skulle skaffa någon av dessa raser igen;

Samojed - Ja, där beror det helt på vad jag ska ha hunden till. Vill jag tävla i högre klasser - en hane. Vill jag ha hunden som sällskap, trixs träning, drag osv - en tik.
Finsk Lapphund - Precis samma motivering som ovan.
Jack Russell - Hane.. Just för att hanarnas temprament tilltalar mig mer än tikarnas. Detta beror kanske på att jag ägt två hanar.. Men även alla tikar jag träffat, så tycker jag fortfarande att hanarna är trevligare.
Papillon - Hane.. För att hanarnas temprament tilltalar mig mer än tikarnas även där.
Schäfer - Här gäller samma som med Finska Lapphunden och Samojeden. Ja, nu kan man ju då fråga sig varför jag har en tik då, när jag vill tävla i högre klasserna? Det ska jag ta upp nedan!
Border Collie - Tik, ja.. detta kanske beror på Meya.. MEN det fanns även en anledning till att jag valde Meya och inte hennes bror. Och det är just för att tikarnas temprament tilltalar mig mer. Men, den dagen jag flyttar ut på en gård med får och vill tävla vallning, ja då kommer det att flytta in en hane hos mig, för att jag tycker att hanarna verkar trevligare att jobba med.
Alaskan Husky - Tikarnas temprament tilltalar mig mer, men eftersom det är rena arbetshundar så tycker jag att hanarna faktiskt gör ett bättre jobb än tikarna.

Skulle jag skaffa en Pumi, som min andra hälft (Elin) har.. Så skulle jag välja en tik, för av tikarna och hanarna jag träffat, är det tikarna som tilltalar mig mest.
Samma sak av alla Terriers, tycker jag att hanarna är trevligare och tilltalar mig mer än tikarna.

Det finns ju statistik om att hanarna gör bättre ifrån sig på tävling än tikar. Har inte läst det själv, men fått det berättat för mig. Jag ahr fått frågan flera gånger om varje jag valde att ta Xoxie, en Schäfertik när jag vill tävla i dom högre klasserna. Av en enkel anledning, och det är just att jag tycker att tikarnas temprament är trevligare i allmänhet. Och hur ofta tävlar man? Ja inte allt för ofta, även om man är väkdigt aktiv inom tävling.

Jag är av åsikten att vardagen är viktigare än tävlingsresultaten. Och jag tror faktiskt inte att jag skulle orkat med en Schäferhane. Så därför, blev valet otroligt enkelt när jag fick förfrågan om att bli delägare i Xoxie. Och när jag sedan träffade henne, då va det kört. Hon skulle med mig hem. Och det beslutet har jag inte ångrat ens en bråkdel av en sekund. Hon tar fram det bästa i alla hunarna hon träffar, hon är så stabil och trevlig.
Visst har vi en lång väg att vandra, hon och jag. Vi har massa koppelträning kvar, vi har en del vardagslydnad kvar. Så som att inte rusa iväg efter dom superlockande hararna, eller att komma direkt när jag ropar och inte stå kvar o sniffa på det där grässtrået som luktar så otroligt gott. Sen, ja.. har vi faktiskt inte mer. För skäller, det gör hon inte, passerar fint vid hundmöten, inte ett ljud från henne.. Visst blir hon lite dragig, men det har vi redan kommit en lång bit på vägen med. Skäller när det plingar på dörren? Finns inte på kartan, hon lunkar snällt fram och väntar på att dörrens ska öppnas.

Nu svamlar jag bort. Men hur som helst.. Ovan ser ni i alla fall mina åsikter när det kommer till att välja hane/tik.

Vad tycker ni? Vad kommer er nästa hund att bli för ras/kön?
Sånt här är så otroligt intressant tycker jag, och så individuellt.




- Min finaste Nikko, Jack Russell hane.



- Min finaste Qiro, Jack Russell hane.



- Min finaste Harley, Alaskan Husky hane. En av alla våra Huskys.



- Min finaste älskade bästa Border Collie tik, Meya.



- Vår Samojedtik, Yippei.



- Våra Finska Lapphundshanar, Hero och Kaamos.



- Vår finaste Finska Lapphundstik, Sorrat. En av flera tikar vi hade.


Alla dessa hundarna på bilderna, är hundar som vandrat över regnbågsbron eller är hundar som vi inte längre har kvar. Men som jag levt med under ett par år/större delar av livet. Hundar som alla lämnat djupa tassavtryck i mitt hjärta, som jag aldrig glömmer :').


Hörs sen!







Värt att tillägga; Vissa hundar på bilderna är hundar jag inte ägt, utan min pappa/hans fd. fru. Det är där det står Vår/våran.

långpromenad.






Blä.

Nu ska tänkte jag att vi skulle vara lite typsika bloggare.. Och göra en hiss och diss lista.. 

Så, låt mig presentera..

Xoxie DISSAR:



ICAs hundsnacks.. Kolla blicken bara.. Blääää..
-Matte, seriöst? Menar du att jag ska ÄTA dom där? Pft.. Glöm.. BLÄ!


Xoxie HISSAR:



Pedigree DENTASTIX.. Det ni.. Det va en höjdare!


Hej på er!

Hej.

 

Här är vi, knas 1 & 2.. Det är vi som ligger bakom den här bloggen. Nu har ni fått ett ansikte på oss båda också :)

Eftersom min gamla blogg var till för mig och Meya.. Som nu har skuttat vidare. Så kändes det otroligt fel att ens skriva ett enda litet inlägg till på den bloggen.
Så jag fick snällt ta mig i kragen och skapa en ny, till för mig och hunden som står kvar vid min sida med sina stora tassar och jätte-öron, nämligen Xoxie!

Designen tackar jag massor för, den har alltid lika duktiga Isabelle knåpat ihop. Och om man kan vara kär i en blogg, så är jag kär i min!

Ja, min fantasi är det massor av fel på.. Och den lilla jag har ville inte samarbeta.. Så bloggen fick helt enkelt bli www.xoxie.blogg.se tur att det va ledigt :)

Här kommer ni som sagt få följa med oss i vår vardag. Precis som på förra bloggen. Ni kommer att få följa vår träning från att bara ha kunnat 'Sitt', till att förhoppninsvis kunna tävla till sommaren.
Ja, på tok för höga krav och förväntningar har jag.. Men det är så jag får saker och ting gjorda.

Träningen har vi inte ens dragit igång med. Då jag känner mig helt tom, hela jag. Något enormt saknas, och jag gråter mest hela tiden.
Jag vet att det kommer bli bättre om ett tag, men nu måste jag bara få sörja ett tag. Så formodligen kommer det väl inte komma upp några intressanta inlägg om det nu kommer upp några alls.
Men fortsätt att kika in, för en dag ligger där kanske en träningsfilm, lite bilder eller en liten text.

Bland kategorierna kan ni välja vad ni vill läsa om. Och ja, även om det här är Xoxies och min blogg.. Så har Meya fått en egen kategori, då hon har tagit en stor del av mig med sig upp på andra sidan. Därför kan jag tänka mig att det kommer komma upp lite tillbaka blickar, sakna-texter osv under hennes kategori.
Ni som nu blir lite nyfikna på vem denna fantastiska lilla krabat var.. Kan kika in här och läsa mer om henne och hennes resa där.

Nu ska jag och Xoxie gå ut en sista sväng innan vi bäddar ner oss i sängen och myser lite innan jag sluter mina blå och hon sina bruna :)

Hej så länge, vi hörs snart igen!

RSS 2.0